De docente

Over mezelf:

Mijn naam is Yolande Ex, welkom op deze site. Op mijn 7e begon ik met pianoles. Mijn eerste leraar, Wieke Jordans, was een warme man met engelengeduld. Zelfs wanneer je wat minder oefende bleef hij aardig en geduldig. Dit is me altijd bijgebleven en als docent probeer ik dit ook na te streven: een les moet leerzaam zijn, maar ook leuk en inspirerend.

Vanaf mijn 12e kreeg ik ook hoboles, van hoboïst, componist en dirigent Piet Kingma. Hij liet me kennismaken met hedendaagse muziek. Met de hobo heb ik enkele jaren in het Venloos Symfonie Orkest gespeeld. Het spelen van symfonische muziek was leuk om te doen en verruimde mijn muzikale blikveld.

Mijn pianostudie heb ik bij Ton Hartsuiker en Herman Uhlhorn gevolgd aan het Utrechts Conservatorium, waar ik in 1988 mijn diploma Docerend Musicus haalde. Tijdens deze studie merkte ik hoe boeiend ik het vind om niet alleen zelf te musiceren, maar ook mijn passie voor muziek over te dragen, anderen te inspireren en enthousiasmeren, kortom: om les te geven.

Na mijn studie ben ik 7 jaar verbonden geweest aan de Revius Muziekschool in Doorn, waar ik groeps- en individuele lessen gaf. Omdat ik thuis steeds meer leerlingen kreeg ben ik gestopt bij de muziekschool en heb ik me helemaal gericht op mijn privélespraktijk. Hier geef ik nu al 25 jaar les, nog steeds met heel veel plezier en enthousiasme.

Als lid van de EPTA (European Pianoteachers Association) houd ik mezelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van (piano)muziek, techniek en didactiek.