De docent

Over mezelf:

Ik ben geboren in Venlo, waar ik vanaf mijn 7 e jaar pianoles kreeg aan de muziekschool.
Mijn eerste leraar, Wieke Jordans, was een warme man met een engelengeduld. Zelfs wanneer je een periode wat minder oefende bleef hij aardig en geduldig, iets wat me altijd is bijgebleven en wat ik als docent in mijn lessen zelf ook altijd nastreef.

Vanaf mijn 12e speelde ik niet alleen piano, maar kreeg ik ook hoboles, van Piet Kingma. Naast docent was Kingma ook dirigent en componist, en hij liet me kennismaken met hedendaagse muziek. Met de hobo heb ik enkele jaren in het Venloos Symfonie Orkest gespeeld, wat een leuke en verrijkende muzikale ervaring is geweest.

Na de middelbare school ben ik piano gaan studeren aan het Utrechts Conservatorium, eerst bij Ton Hartsuiker, daarna bij Herman Uhlhorn. Al tijdens deze studie merkte ik hoe boeiend ik het vind om niet alleen zelf muziek te maken, maar ook om mijn passie voor muziek over te dragen, om anderen te inspireren en enthousiast te maken, kortom: om les te geven.

In 1988 behaalde ik mijn diploma Docerend Musicus. Na het conservatorium ben ik 7 jaar verbonden geweest aan de Revius Muziekschool in Doorn, waar ik zowel groeps- als individuele lessen gaf, daarna heb ik me helemaal gericht op mijn privé lespraktijk.

Als lid van de EPTA (European Pianoteachers Association) blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van (piano)muziek, techniek en didactiek.